Vinný sklep

NAŠE KOLEKCE VÍN

Máme pro Vás exkluzivní kolekci vín, která nám dodávají výborní vinaři z Valtic a okolí! Mezi hlavní dodavatele patří:

Chateau Valtice, Vinařská škola Valtice, Mikrosvín Mikulov, Vinařství Tichý, Weingut Christian Madl, Weingut Kramer-Rakousko a další…

Vinné sklepy chrání alkoholické nápoje od potenciálně škodlivých vnějších vlivů poskytnutím temna a stálé teploty. Víno je přírodní potravinový produkt, rychle podléhající zkáze. Nechají-li se vystavené teplu, světlu, vibracím nebo střídáním teplot a vlhkost, všechny typy vína se mohou zkazit. Pokud je dobře skladováno, nejen že si zachová svoji kvalitu, ale mnohému se zlepší vůně, chuť a složitost jak zraje.

Víno může být uspokojivě skladováno při teplotách mezi 7–18 °C pokud jsou změny teploty pozvolné. Teplota 13 °C, nacházející se ve jeskyních byly používány pro skladování ve Francii. Jsou ideální pro dlouho i krátce zrající vína. Víno ​​obecně zraje při teplotě nižší jinak a pomaleji, než při teplotě vyšší. Když teplota výrazně kolísá okolo 14 stupňů nebo více, způsobí to dýchání vína přes korek, což výrazně urychlí proces stárnutí. Okolo teploty 10–14 °C budou zrát vína běžně.

Vinné sklepy mohou být chlazeny jak pasivně tak aktivně. Aktivní vinné sklepy jsou vysoce izolované a je třeba je dobře postavit. Vyžadují si speciální klimatizaci a chladicí systémy k udržení požadované teploty a vlhkosti. Ve velmi suchém podnebí může být nutné použití aktivních zvlhčovačů, ale ve většině oblastech to není nutné. Pasivní vinný sklep musí být umístěn v přirozeně chladném a vlhkém prostředí s minimálními teplotními výkyvy během roku – například sklep v mírné podnebí. Pasívní sklepy mohou být méně předvídatelné, ale provoz je zdarma a nehrozí jim výpadky elektřiny.

© 2024 • Tirata.cz
booking.jpg